Jednym z fundamentalnych składników kuchni tunezyjskiej oraz innych krajów Maghrebu jest ostra pasta z papryki chili i czosnku, z dodatkiem kolendry, kminku i soli. Tunezyjczycy, pomimo jej ostrości, ze smakiem jedzą ją jako dodatek do chleba o każdej porze dnia. Stosuje się ją do podkreślenia charakteru dania, nadania mu ostrości i wyrazistości.
Skład: ostra papryka, czosnek, kolendra, sól, kminek.
Waga netto: 380g
PASTA PAPRYKOWA HARISSA 380G
12,00 zł
Kupione z tym produktem
CHAŁWA TURECKA WANILIOWA 350G
18,00 zł CHAŁWA TURECKA WANILIOWA 350GCHAŁWA TURECKA WANILIOWA 350GProducent:
WięcejCHILI ROZDROBNIONE 100G
6,00 zł CHILI ROZDROBNIONE 100GCHILI ROZDROBNIONE 100GProducent:
WięcejOLEJEK MIGDAŁOWY 300ML
16,00 zł OLEJEK MIGDAŁOWY 300MLOLEJEK MIGDAŁOWY 300MLProducent:
Więcej